Iskustva korisnika

dr. Lidija Horvat, spec. obiteljske medicine

Spadam u grupu ljudi koji radi prirode svog posla uglavnom sjede, najčešće u prisilnom, nepravilnom položaju uz računalo. Povremene promjene položaja, ustajanja i slično, nisu bile dovoljne da spriječe jake bolove u vratnoj i grudnoj kralježnici koje su se počele javljati unazad godinu dana. Bolovi su postali tako intenzivni da su mi povremeno radili smetnje prilikom disanja, uzrokovali glavobolje i vrtoglavicu. Uzimanje analgetika postalo je svakodnevno. Odlučila sam nešto poduzeti. O Centru sam prve informacije dobila putem interneta. Odlučila sam se za nešto drugačiji pristup od klasične fizikalne terapije. Već nakon tri uvodne terapije razgibavanja kralježnice osjetila sam znatno olakšanje, smanjenje napetosti u mišićima vratne kralježnice, glavobolje su se smanjile, disanje se popravilo. Ozračje Centra je smirujuće, upute terapeuta su razumne i nenametljive, nastoje korisnika osvijestiti o uzroku tegoba. I uz moje stručno medicinsko znanje, upute su dobrodošle jer „svi smo mi krvavi ispod kože“. Terapiju je potrebno nastaviti dalje jer inicijalne tri terapije samo dotaknu dio problema.

Dubravko Toplak

Zadnjih petnaest godina posjećivao sam kiropraktičare zbog povremenih bolove u leđima, koje sam manje-više uspješno rješavao kod njih. Svi oni imali su neku svoju tehniku popravljanja kralježnice, a sam tretman vremenski je bio vrlo kratak. Kako sam svakim danom sve stariji problemi s kralježnicom su sve češći, a postojeće tehnike kiropraktičara više nisu davale zadovoljavajuće rezultate. Zadnji problemi su se svodili na bol u lijevom i desnom kuku, koji se sada po prvi puta spuštao u noge, izazivao trnce, te se više nisam mogao normalno kretati bez tih bolova. Bolovi su povremeno bili prisutni i u gornjoj desnoj strani leđa između lopatica. Vrijeme je bilo da nađem neku novu alternativu kako bi uklonio svoju bol. Nešto posve novo i vrlo učinkovito slučajno sam pronašao preko Interneta. Iako nisam znao o čemu se točno radi, prijavio sam se na tri početna tretmana u „Centru za terapiju kralježnice Puclini“. Već kod prvog tretmana uvidio sam da tamo vlada sasvim jedan novi pogled na „pacijenta“, što do sad nisam nigdje doživio. Prijaznost terapeuta i briga za poboljšanje zdravlja je kod njih na prvom mjestu i tu nema onoga vrlo čestog „ozračja“ da se poslije terapije osjećate da vam je netko samo „uzeo“ novac. Druga specifičnost tretmana je korištenjem „posebne“ tehnike masaže tijela rukama na masažnom stolu, koja u prosjeku traje preko 45 minuta. U tome vremenu, ne samo da terapeut radi na vama nego vam daje savjete, što, kako i zašto se neki problem pojavio i što bi u budućnosti trebalo učiniti da se problem otkloni. Nema pitanja na koje nećete dobiti konstruktivan odgovor, iako će vam se po neki puta odgovori činiti malo u „višoj sferi“ koja ne podrazumijeva samo fizičku bit problema, nego i energetsku neopipljivu komponentu. Nakon prva tri tretmana leđa sam osjećao sasvim drugačije, opuštenijima i gipkijima, uspravnije sam hodao, kao da sam koju godinu mlađi. Odlučio uzeti još deset tretmana i nisam u tome nimalo pogriješio. Početni bolovi su svakim tretmanom bili sve manji i nestali su negdje dva tjedna poslije završetka svih tretmana. U svakom pogledu, ne samo da su nestali bolovi u kukovima i leđima nego se ukupna situacija s mnom poboljšala – bio sam bolje raspoložen, cijelo tijelo mi je bilo gipkije, te sam imao osjećaj dodatne energije u sebi, kao da sam napunio baterije. Najvažnije od svega je da je ovakvo stanje potrajalo punih 10 mjeseci, bez ikakvih vježbi ili posjeta bilo kojem doktoru. Nekoliko prijatelja sam također poslao na tretman u „Centar za terapiju kralježnice Puclini“ i dobio od svih uvijek isti odgovor – svi su se poslije tretmana osjećali puno bolje. Meni je najvažnije da sam pronašao alternativu s kojom u budućnosti mogu riješiti svoje probleme vezane za bolove u kralježnici. Oni koji probaju par tretmana i sami će se uvjeriti u pozitivan učinak na njihovo tijelo i zdravlje i shvatiti će o čemu sam govorio.

Tihomir Petrović, pijanist

Zahvala Puclinima! Da, “nikad bolje”;, to je moj odgovor na pitanje kako sam. Prije pet godina mučio sam se jedva hodajući uz pomoć štapa ili štaka. Dugotrajno sjedenje za klavirom, stolom i računalom uzelo je danak… Spigana i bolna kralježnica, otečeni zglobovi, loša cirkulacija, pretilost, depresija i sve što uz to ide… Moja me liječnica tada, pola u šali pola u zbilji, gotovo „otpilila“ riječima: „Pa kaj bi vi htjeli, gospon Petrović, šezdesetpeta je tu…“ I onda sam se, srećom, trgnuo i pokrenuo, googlao uz Brufen i odabrao i PUCLINI centar za terapiju kralježnice. Ivo i Goran su me dočekali s osmjehom. Zahvaljujući njihovom znanju, vještini i strpljenju, ja danas opet mogu poslije tuširanja stajati na jednoj te pritom brisati drugu nogu. I koronu sam prebolio zahvaljujući odličnom općem stanju s kojim sam ušao u tu vražju bolest. Mogu iskreno reći da nikada za uloženi novac nisam dobio više – vratila mi se pokretljivost, hodam bez bolova i živim bez analgetika, gotovo uvijek odlično raspoložen, dakle ne samo oporavljena tijela, nego i duha. I na tome Puclinima hvala velika do neba.

Maja Lovaković Kranjec

Deset godina se borim sa hemiplegičnim migrenama (dobila ih poslije poroda), vrtoglavicama, glavoboljama, trncima u rukama i nogama, bolovima u kralježnici. Uz sve to imala sam i hipotireozu. Popila sam i isprobala sve moguće analgetike koji su na tržištu, ali od ničega mi nije bilo bolje, samo gore. Imam 30 godina, troje djece i posao koji vodim, tako da sa takvim užurbanim načinom života nisam mogla voditi korak. Za Centar za terapiju kralježnice sam saznala preko interneta, i krenula. Mislila sam sigurno nije jeftino, ali za zdravlje se isplati i nisam požalila. Osoblje Centra je zbilja za svaku pohvalu, uvijek će sve objasnit i pokazat. Sam prostor je vrlo pozitivan i ima tu neku posebnu energiju. Dogovorila sam tretman od 15 terapija i već nakon druge sam osjetila olakšanje, nije bilo više svakodnevnih glavobolja, migrene su prestale, ako i koja dođe doslovno ju „odradim“(što prije nisam mogla jer bi morala provest 1-2 dana u krevetu sa nesnosnim bolovima). Analgetike više ne pijem jer mi nisu potrebni, a isto tako ne pijem i terapiju za hipotireozu jer se izbalansirala i smirila od tretmana. Organizam mi se preporodio i zbilja bih preporučila svima da dođu i uvjere se jer sigurno neće pogriješiti.