Terapija kralježnice akupresurom I masažnim tehnikama

Terapija se izvodi na stolu za masažu. Preporučuje se da je korisnik odjeven u laganu pamučnu odjeću. Dodir terapeuta s tijelom korisnika je preko plahte koja sprječava klizanje ruku po odjeći. Tretman počinje poravnavanjem tijela u ispravan položaj s ciljem postavljanja kralježnice, glave, ruku i nogu u adekvatan položaj. Korisnik se opušta laganim rastezanjem.

Vratna kralježnica se tretira masažom i akupresurom (prilagođenim laganim pritiskom). Potom se tretiraju ramena i vrat s obje strane. Akupresura uz kralježnicu do trtice. Tretiranje mišića uz kralježnicu da bi se prokrvili i opustili. Gibanje tijela s ciljem razgibavanja svakog kralješka i oslobađanja živaca. Tretiranje meridijana nogu s vanjske, unutarnje i stražnje strane da bi se oslobodili meridijani povezani s organima (jetra, bubrezi, žuč).

Relaksacija kralježnice i nogu laganim lupkanjem. Tretman traje oko pola sata, ovisno o individualnom stanju organizma. Svrha terapije kralježnice je oslobađanje živaca koji iz nje izlaze te jačanje mišića koji podržavaju pravilno držanje kralježnice.